Thursday, February 25, 2016

2016

Sehingga kini..kehidupan aku boleh dikatakan penuh dgn rahmat dan nikmat dari Allah.. Aku berjaya tamatkan sarjana aku dalam tempoh setahun setengah menerusi biasiswa. Pelbagai onak dan cabaran yang aku berjaya tempoh sepanjang tempoh 2013 hingga kini. Ingin aku sematkan beberapa kejadian yang aku rs perlu untuk aku catitkan..

1. Aku telah selamat melahirkan seorang putra yang comel secara normal selepas 3 kali kena induce disebabkan kurang air ketuban. Aku memilih hospital putrajaya separa swasta untuk melahirkan zuriat pertama aku.. alhamdulillah aku berpuas hati dengan servis yang diberikan oleh pakar2 disana.

2. Aku berjaya mendapat temuduga untuk biasiswa dan alhamdulillah berjaya dapat walaupun aku ni dikira junior. Rezeki anak sebab aku tengah mengandung pada waktu tersebut.

3. Rumah yang aku n hubby beli dan siap. Kami berpindah ke sana. So far kehidupan di rumah baru lebih selesa dan mudah kerana kemudahan2 yang aku boleh dapat disana. Alhamdulillah walaupun rumah aku lebih kecil dari kuarters..tp aku sangat berpuas hati.

4. Perjalanan aku ke utm kl juga mudah..kelas 2 kali seminggu. walaupun kawan2 aku foreigner which negin dari iran dan naima dari somalia..tapi bagus untuk aku improve language bi aku walaupun terabur..hehe

5. Aku mengalami kemalangan pada akhir april 2015 di lanchang. sebab utama hubby aku mengantuk.kereta kami terbalik dan berpusing..alhamdulillah anak aku dalam bb seat dan suamiku tiada luka. Aku mengalami retak di buku lali. Hampir 2 bulan aku perlu memakai simen tersebut. Cabaran utama..aku tgh belajar..alhamdulillah aku dapat harungi semuanya.

6. Aku tamat belajar dan mendapat penempatan di agensi X. so far semua ok..aku bersyukur.

Secara rangkumannya.. Allah akan datangkan cabaran dan dugaan untuk kuatkan kita dan sekiranya kita redha..ada yg terbaik akan kita peroleh.. in shaa Allah. Moga Allah terus limpahkan rahmat ke atas aku dan keluargaku..Semoga urusan2 kami dimudahkan..amin.

Tuesday, June 4, 2013

Alamak 10++ !!!!!

Salam.. emm nak cite pasal bacaan gula dalam darah aku..huhu.. result 2nd time MGTT result aku 10.. hah??? terkezut aku.. before minum air gula 5 je.. naik smpi 5??huhu.. masa minum 1st time xde pape n lagipun berat aku ok je..awat la naik cmtu skali..aku rs ni mesti kes aku mkn byk sgt mlm before p MGTT tu..huhu.. skang kene p klinik 4 kali tuk BSP.. adoii..penat giler beb.. ulang alik dari opis to klinik.. redhakan jela even penat.. cuma aku doa moga aku takde Diebetis tu..amin

Klah smpi disini saje..hehe..bye2..

-eta-

Thursday, May 30, 2013

Dah taun 2013 ??????

Salam all,

Sedar tak sedar dah lama betul aku tak tulis dalam blog kan.. apa ye dah jadi sepanjang hidup aku..emm meha aku listkan :

1. Aku penah eksiden bersama kawan sepejabat aku..agak teruk la smpikan kos baiki kete aku dlm RM15K++ tapi insurans la yg bayo.. kawan aku patah tulang blakang..agak teruk n die terpaksa cuti sakit..huhu.. tapi apa yg jadi byk hikmahnya untuk aku, kwn aku dan org2 disekeliling aku..insyaAllah.. =)

2. Aku kena tukar seksyen n keje bawah bos baru tengah tahun 2011..agak best..kerja2 makin mencabar n bagus untuk knowledge aku. Banyak yang aku blaja.. till now aku masih di seksyen yang sama dan masih blaja from time to time.. =)

3. Aku dah kawin dengan bf aku akhir oktober 2011..alhamdullilah.. =) Tema majlis kat umah aku warna purple+kelabu.. umah laki aku warna oren+coklat..semua berjalan lancar dan dipermudahkan oleh Allah..aku bersyukur atas nikmatmu..alhamdullilah.. =)

4. Aku miscarriage @ 13W time bulan pose tahun 2012.. aku terima dengan redha apa yang berlaku..lagi2 jadi bulan pose kn.. Pengalaman sakit aku selama 2 hari selepas bleeding teruk.. Lepas p klinik n didapati baby aku xde heartbeat dh so Doc tu tanya nak surat tuk DNC tak?..aku cakap aku tak nak.. So jumaat malam sabtu tu aku mmg xleh tdo sebab sakit mcm nak besalin sambil2 doa moga janin keluar sendiri..laki aku tak putus2 baca yasin..pagi sabtu tetibe ada air jernih kuar (ketuban kot) n rasa nak berak..tup2 kuar janin tu tapi aku still bleed teruk..Aku call mak aku n mak suh aku p ER Hospital..so bila p scan n jolok2 rupenye ada lagi kantung tertinggal so terpaksa di DNC gak..Sian laki aku makan megi bukak pose kat spital sbb risau kat aku..huhu..Malam sabtu aku DNC.. first time dalam hidup masuk dewan bedah n kena bius separuh badan. Laki aku tunggu smpi aku abis DNC tuk suap aku makan..huhu..thanks myLuv..kita je tau mcm mana perasaan time tu kn sayang..huhu.. TAPI laki aku takleh tunggu aku mlm tu jadi aku terpakse tdo sorang..kebetulan katil sebalah kosong..giler takut mlm tu aku nk tdo.. Aku rasa aku tertido sendiri dlm kul 3 pagi sbb ngantuk sgt2..huhu.. Aku terima semuanya.. Thanks Allah atas apa yg aku alami.. Lepas tu aku mc 2W n berpantang kat umah mak aku.. Aku n laki aku guna "protection" utk lebih kurang 3 bulan n after aku p folowup checkup n disahkan badan aku normal kami stop "protection" tu..hihi..

5. Aku dah pindah kuarters teres.. alhamdullilah mudah buat kami suami isteri.. =)

6. Dalam bulan 11 2012 aku disahkan pregnant..tapi time ni fobia giler..huhu..aku mmg rahsia dari semua org termasuk family.. yang tau aku n myLuv je..huhu.. setiap kali scan pun aku fobia..huhu.. tapi rahsia terpecah ms nak dekat 3 bulan sbb aku tk smpi hati nk rahsia dr mak aku..until now alhamdullilah semua baik..n aku berdoa moga Allah beri yang terbaik kepada aku n laki aku.. pasal gender aku masih rahsiakan..aku terima seadanya n moga baby aku adalah yang terbaik..amin.. =)

7. Aku dah beli rumah..alhamdullilah..tapi tengah development lagik..moga semuanya dimudahkan..

******************

So aku rasa tu je benda yang beso2 yang jadi dalam hidup aku.. sekian saje.. agak2 tunggu bape taun lagi baru update ye..hehehe..

Bye2..

- ETA-

Tuesday, May 10, 2011

Badanku lenguh

Ish ish ish.. awat badan den lenguh sgt nie.. lebam2 abih peha,betis,tgn n kaki.. aku sebenarnye p kem lambaian danau,jasin melaka weekend baru2 nie.. aktiviti die memang mencabar.. memerlukan kekuatan fizikal n mental 200%..huhu.. satu pengalaman yang baru untuk aku.. sbb aku tak penah p plkn sblm nie..so nie la first time kem yg aku rs mcm giler2 mencabar la.. abih hitam2 muka aku..but overall kem nie ok.. aku siap tertelan air paya lumpur + telo + telo tembelang..huhuhu.. sib smlm dh mkn ubat cacing.. mana la tau ada cacing kn..kita kene berhati2..hihihi..

Ape lagi aku nk cite eh.. emm maleh dh la nk pk..k bye2.. slmt tinggal..

Friday, April 22, 2011

Today..

Salam.. morning all.. dh 2 minggu mata aku asik tgk pojek-pojek kementerian/agensi.. duit juta2.. dah berduit2 mata aku nie kot..hehe.. tp overall aku puas hati la buat keje nie even aku kene stay back kt opis smpi larut malam.. Skang musim durian, teringin lak aku nk mkn durian.. yumyum.. kan tgh musim dorian kn..mungkin diSa bley buat kenduri durian bln 6 nie..hehehehe.. nk minta bf aku belikan dorian kat kmpung die la nnt..hihihihi..owh aku nie slalu cite suka hati je kn.. xpela..yg penting aku hepi kn...kla smpi berjumpa lagi.. sebelum tu.. cer tgk pic aku yg baru aku letak..hihihi.. bye...

Friday, April 15, 2011

BUsy Weeeeeek ? or week?

Minggu nie aku busy btol.. even busy.. time2 rehat cmni smbil terasa sejuk aircond n otak beku.. aku teruskan jari jemari aku tuk membebel kat blog aku nie..hehe.. aku nk membebel pasal pe ek.. emm first skali aku bersyukur ke hadrat ilahi coz give gud news to my luv ones this week..alhamdullilah.. 2nd thing is aku berharap agar segala urusan aku berjalan lancar dan sentiasa diberkatiNYA.. aminn.. aku sebenornye tak tau la ape yg aku tulis.. tak startegize langsung..hihihi.. bye d way.. aku tak peduli pun..sbb nie aku punye blog..hihihi.. k la smpi sini saja penulisan aku hr nie.. hehehe.. bye2.. moto : koje koje n trus koje..

Friday, April 1, 2011

Tamatnye Cel**m Sale...

Salam... Morning semua.. arini aku nk cite pasal Cel**m Sale yang hampeh... Aku rs diorang nie mcm tak telus coz point yg customer bley redeem secara online bleh guna kat certain tempat je.. kalu korang nk tau.. benda point nie sebenarnye hanya bley digunakan untuk beli handset yang terpilih kat Ciub Biru aje... time aku nk redeem handset yang aku nak.. Ciub Biru kat Mid ckp xde stock.. 2 week after that aku p lagi kat tmpt sama.. the same answer aku dpt... aku still tak putus asa coz aku try tanye kat Ciub Biru kat Kuantan lak time balik kmpung.. jawapan kat ctu lagi hampeh.. hanya Ciub Biru kat Bentong je yang bley redeem.. ape kes la Cel**m sengal nie.. hangin satu badan aku dengan jwpan cmtu.. Kalu cmtu punye ssh customer nk redeem baik tak yah.. ko tak yh penat2 buat promosi tu.. aku suggest baik point redeem tu ko bagi customer ko diskaun tuk bil ke.. senang.. masalah cmni la yg buat aku rs nk terminate no Cel**m aku.. ape jadahla korang nie.. membazir point yang aku redeem tu.. korang buat cmni aku rs tertipu tau... hampeh Cel**m Sale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! The end.