Tuesday, May 10, 2011

Badanku lenguh

Ish ish ish.. awat badan den lenguh sgt nie.. lebam2 abih peha,betis,tgn n kaki.. aku sebenarnye p kem lambaian danau,jasin melaka weekend baru2 nie.. aktiviti die memang mencabar.. memerlukan kekuatan fizikal n mental 200%..huhu.. satu pengalaman yang baru untuk aku.. sbb aku tak penah p plkn sblm nie..so nie la first time kem yg aku rs mcm giler2 mencabar la.. abih hitam2 muka aku..but overall kem nie ok.. aku siap tertelan air paya lumpur + telo + telo tembelang..huhuhu.. sib smlm dh mkn ubat cacing.. mana la tau ada cacing kn..kita kene berhati2..hihihi..

Ape lagi aku nk cite eh.. emm maleh dh la nk pk..k bye2.. slmt tinggal..

Friday, April 22, 2011

Today..

Salam.. morning all.. dh 2 minggu mata aku asik tgk pojek-pojek kementerian/agensi.. duit juta2.. dah berduit2 mata aku nie kot..hehe.. tp overall aku puas hati la buat keje nie even aku kene stay back kt opis smpi larut malam.. Skang musim durian, teringin lak aku nk mkn durian.. yumyum.. kan tgh musim dorian kn..mungkin diSa bley buat kenduri durian bln 6 nie..hehehehe.. nk minta bf aku belikan dorian kat kmpung die la nnt..hihihihi..owh aku nie slalu cite suka hati je kn.. xpela..yg penting aku hepi kn...kla smpi berjumpa lagi.. sebelum tu.. cer tgk pic aku yg baru aku letak..hihihi.. bye...

Friday, April 15, 2011

BUsy Weeeeeek ? or week?

Minggu nie aku busy btol.. even busy.. time2 rehat cmni smbil terasa sejuk aircond n otak beku.. aku teruskan jari jemari aku tuk membebel kat blog aku nie..hehe.. aku nk membebel pasal pe ek.. emm first skali aku bersyukur ke hadrat ilahi coz give gud news to my luv ones this week..alhamdullilah.. 2nd thing is aku berharap agar segala urusan aku berjalan lancar dan sentiasa diberkatiNYA.. aminn.. aku sebenornye tak tau la ape yg aku tulis.. tak startegize langsung..hihihi.. bye d way.. aku tak peduli pun..sbb nie aku punye blog..hihihi.. k la smpi sini saja penulisan aku hr nie.. hehehe.. bye2.. moto : koje koje n trus koje..

Friday, April 1, 2011

Tamatnye Cel**m Sale...

Salam... Morning semua.. arini aku nk cite pasal Cel**m Sale yang hampeh... Aku rs diorang nie mcm tak telus coz point yg customer bley redeem secara online bleh guna kat certain tempat je.. kalu korang nk tau.. benda point nie sebenarnye hanya bley digunakan untuk beli handset yang terpilih kat Ciub Biru aje... time aku nk redeem handset yang aku nak.. Ciub Biru kat Mid ckp xde stock.. 2 week after that aku p lagi kat tmpt sama.. the same answer aku dpt... aku still tak putus asa coz aku try tanye kat Ciub Biru kat Kuantan lak time balik kmpung.. jawapan kat ctu lagi hampeh.. hanya Ciub Biru kat Bentong je yang bley redeem.. ape kes la Cel**m sengal nie.. hangin satu badan aku dengan jwpan cmtu.. Kalu cmtu punye ssh customer nk redeem baik tak yah.. ko tak yh penat2 buat promosi tu.. aku suggest baik point redeem tu ko bagi customer ko diskaun tuk bil ke.. senang.. masalah cmni la yg buat aku rs nk terminate no Cel**m aku.. ape jadahla korang nie.. membazir point yang aku redeem tu.. korang buat cmni aku rs tertipu tau... hampeh Cel**m Sale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! The end.

Thursday, March 31, 2011

Contest 1 : Giveaway - Saya Nak Rasa Coklat Sweet Cottage

klik header nie tuk maklumat lanjutan ye... =)

Kengkawan... JOM join contest nie.. nampak cm sedap je.. first time aku teringin nk join contest2 nie..hehehe.. ok la selamat bercontest ye... =) Tag kengkawan : DiSa & Lelly SeLaMaT MeNcUba Gal ...... =)


Moto arini : iDup coklat..hehehe.. suka suki je aku nie..hehe

Friday, March 25, 2011

Suka Suki..

Salam,

Emm aku tak tau nk post ape hari nie.. mlm tadi aku dpt ilham nk post something tp bila pk2 xpela.. maleh plak..hehehe.. Seperti biasa aku menaip apa sj yg terlintas dlm kepala otak aku.. Dengan kerja yang berserabut n aku nk balik kmpung..huhu.. baru je nk balik awal hari nie.. tp apakan daya.. ada koje la plak.. xpela.. =)

Mlm tadi aku p JJ mid ngan bf.. hajatnye nk beli coklat beryls coz slalunye jj yg jual.. if p alamanda aku tkt xde kat care4.. so nk mudah p jela kat tmpt yg aku yakin ada..hehe.. mcm biasa bila p jj benda wajib aku n die akan beli is Tako..nie le gambo si Tako.. kitorang suke tako sotong sbb sdp.. yum2..


Then tetibe time tunggu si Tako nie siap.. ada mamat chinese nie.. pandang2 aku smcm.. aku dh risau dh.. pegang handbeg kuat2..tkt ooo..hehehe.. tp xde pape pun..hehehe.. Aaa aku lupe nk cite.. ms mule2 smpi mid dlm pukul 9 mlm cmtu.. kitorang bertembung ngan senior kolej 8 um.. die nie dolu2 kurus aje.. skang nmpk pipi tembam giler..hehe.. die tegur bf aku sbb die lelaki ye..hehe.. aku senyum jela..hehe..

Cite pasal um nie teringat time aku dating dolu2 ngan bf aku kat kolej..hihihi.. best gak coz tiap2 hr dpt jmpe..hihihi.. kalu time study week plg best sbb kelas semua xde..so bekfast sesama,lunch sesama...diner pun sesama.. tp semua tu kat dwn makan kolej aje le sbb mkn include dlm yuran kn..hehehe.. besela student kn..mana larat mkn tiap2 hari kat luar kn.. pokai bank PaMa..hehe..

Nie kalu cite pasal zmn study lu..mcm2 nk cite..hehehe.. tp xpela.. smpi cn saje.. aku nk smyg.. ptg nie meeting.. adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... the end..

Tuesday, March 22, 2011

http://lensaputeh.blogspot.com/

Saje nk letak dlm blog nie.. sesape berminat leh try k.. aku letak sbb aku dpt harga murah dr die.. nk tolon2 promote je.. :)

GBK.. :)

Salam..

Lama tak update.. rs maleh sbenornye..hehe.. emm arini aku nk cite pasal gbk.. korang tau tak ape tu gbk..hehehe.. tu nama pendek tuk GOMBAK ok..hehe.. sesape keje kat TM area Sel Timor akan tau nama pendek nie..hehe..

Nape lak aku tetibe cite pasal gbk lak kn.. pasalnye baru je kejap td aku msg2 ngan kwn2 lama aku time keje kt tm.. bila msg2 je ngan bestfren aku nie..mesti teringat time suke ngulor p mkn jauh2 dr opis.. slalu ngulor time bekfest n lunch.. tp xde le melampau kn..nnt bos aku fired kang baru tau..hehe.. tp skang xleh fired sbb aku dh resign pung..hehe

rindu la kat diorang.. rindu nk joging kat tasik kepong.. rindu bekfest nasi lemak aym kampung.. rindu ns aym hainan + lai chee kang.. rindu aym kampung.. rindu paso mlm kat depan opis.. rindu uptown danau.. rindu jj..rindu giant... rindu la..

Tapi besela...hidup mesti pandang ke depan.. rindu2 gak.. :)

Thursday, March 10, 2011

Miiss him

Miss him so much... rs mcm bertahun2 tak jmpe.. hihihi.. tergediks sket..hehehe..

miss him... =)

Tuesday, March 8, 2011

Jam Bumi or Bumi Jam ???

Salam..
Jam BUmi or BUmi Jam.. ape pun jom ramai2 support earth hour on 26 Mac 2011 at 8.30 pm.. please n please switch off all ur electricity thingsss.. (aku leh buat ke ni??hehe).. Walaupun aku pun tak pasti aku buat ke tak..tp at least aku berniat nk buat..kira ok la kn..hehehe.. Nie semua hasil vid Cik DIsa kita.. jadi kat cn aku nk annouce jom ramai2 kita support hari Jam Bumi or Bumi Jam... :)

The end...

Koreaaaa wit luv...

Morning...
Pepagi ni terasa nk buat entry pasal korean actor plak..hehe.. Mamat korea yg aku paling suka is Lee Min Ho.. coz cr die belakon penuh penghayatan n yg penting look hensem..hehe.. tu bagi aku la..sesape yg tak suke mamat nie bleh abaikan ye..hehehe...


Nie die Lee MIn Ho :)
Pasal si Jang Jeuk SUk lak.. emm aku bole2 la ngan die.. sbb die mcm girlish sket la dlm u r beautiful.. tp still nmpk hensem..hehe.. tp aku respect kat die nie coz die bleh tukar penampilan diri dgn jayanye.. aku penah tgk movie die 'baby me' (mcm tu kot tajuknye..hehe) , time nie bdn die berisi n nmpk cool..hehe.. apepun aku tetap akan minat kat si jang nie..hehehe..
Si Jang Geuk SUk..
Moto arini : Mai ramai2 tgk korean drama/movie(tp kalu actor hensem aje ye..hehe)

Monday, March 7, 2011

Bermadu anak sendiri

AYok... tajuk berita dalam harian metro.. apa la nk jadi zaman skang nie.. kat rumah sendiri pun bahaya apatah lagi kat luar rumah.. ish ish ish... tkt plak bila pk ms depan sendiri.. moga2 kaum kerabat/keluarga aku sentiasa dilindungi oleh Yang Maha Esa... aminnn...

Friday, March 4, 2011

Cite Nasi lomak

Morning...

Pagi nie aku nk cite pasal nasi lemak... emm hari2 boleh dikatakan aku breakfast nasi lemak..hehe.. sbb ape? sbbnye slalu aku maleh nk pk nk mkn pe tuk bekfast.. tp sjk aku nk menurunkan sikit berat aku.. jadi aku akan kurangkn mkn nasi lomak.. maybe mkn 3 kali seminggu? hahaha... ala.. mkn jela nasi lemak pun..hehehehe...

p/s : ini adalah entry suka suki aku nk taip..hehehe..

Thursday, March 3, 2011

Whattttttt?????????

omg.. WAT HAPPEN????????

p/s : don't think -ve..hehehe..always +ve k.. =)


wit d bantal mucuk..



mcm tdo' je nih..

KUruSsSssss...

Salam all;

Buat pertama kalinya aku mengupdate blog nie lepas dh rs berthn2 tak update..gegege... skang aku dh koje gomen.. life is getting better n happier.. =) with new fren, new environment, and everything new but bf tetap lama..hehehehe.. alhamdullilah..

Byk benda dah berlaku for past one year... all this anugerah from Allah aku terima dengan +ve n insyaallah all this things happen for good reason.. aku sentiasa pegang this eventhough sometimes aku perlu pujuk dr aku tuk percaya... Terima kasih Allah.


p/s : lelly ckp i nmpk kurus...hehehehehe

Nie satu benda lagi aku nk cite.. aku pelik la..asal sejak 2 menjak nie aku menjd semakin tembam.. padahal aku mkn cm bese je..hihihihi.. kalu time blaja dulu2 aku slim je.. mcm tak ckp mkn pun adooo..hehe. Tp disebabkan bf aku dh mule tegur berat aku.. membuatkan aku pk tuk kuruskan sket hehehe.. tp disebabkan perutku sedikit sensitip, jd aku perlu mencr kaedah diet yg terbaik tuk aku..dh le maleh nk pk pasal kurus gemuk nie..hehehe... eta chayok2 usaha 4 d best for uu..

Moto aku yg terbaru : jom kawen ramai2...hehehehe..

k la.. tu aje buat ms nie.. bye2 uols..hehe =)